utorok 15. júna 2021
štvrtok 27. mája 2021
Kurací popcorn / Chicken popcorn
ČO POTREBUJETE:
4ks kuracích pŕs
Na marinádu:
1 vajce
asi 100ml mlieka
soľ
mleté biele korenie
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
1 lyžica kečupu
Na obalenie:
múka podľa potreby
1 plná lyžica kukuričného škrobu
soľ
mleté čierne korenie
1/2 lyžičky prášku do pečiva
1 plná lyžička mletej papriky
2 lyžičky sušenej cibule
Na vyprážanie:
ghee + troška oleja
AKO POSTUPOVAŤ:
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na stredne veľké kúsky. V miske zmiešame suroviny na marinádu, mäso do nej vložíme, dobre premiešame a necháme cez noc odležať v chladničke.
Na druhý deň zmiešame suroviny na obaľovanie. Ghee + olej rozpálime, mäso postupne vyberáme z marinády, obaľujeme v múkovej zmesi a vkladáme do horúceho ghee. Vyprážame na stredne silnom ohni do hneda z oboch strán.
Podávala som so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.
streda 12. mája 2021
Milagai podi (suché chutney)
...alebo tiež Podi masala, Gunpowder, Idli podi, suchá chutney masala. Podáva sa k juhoindickým raňajkám ako sú Idli, Dosa a podobne. Sú rôzne varianty na túto zmes, môže sa použiť aj sezam, kokos, arašídy, tamarind, ľanové semienka, jaggery, miesto toor dal --> urid dal atď. Servíruje sa tak, že na tanier sa dá za lyžicu podi, v strede sa urobí jamka, kde sa naleje malá lyžička teplého ghee. To sa premieša a ďalej konzumuje ako chutney s plackami Dosa alebo s Idli najčastejšie.