Kapustove Subzi

Tento recept mam od svagrinej. Prvykrat, ked som takto upravenu kapustu jedla som neverila, ze kapusta a cerstvy kokos sa mozu k sebe hodit. A hodia! Tak je to asi vzdy so vsetkym. To co najmenej ocakavame, ze moze byt vyborna kombinacia, je obycajne najlepsia kombinacia.

Hlavkova kapusta je jednou z najzdrravsich zelenin. Pouziva sa casto aj v slovenskej a ceskej kuchyni a vsetci pozname kvasenu kapustu, ktoru treba jest hlavne v zimnych mesiacoch (pre vysoky obsah vitaminu C), aby sme nastartovali organizmus proti chorobam. Zboznujem vianocnu kapustnicu, segedinsky gulas alebo kapustu k "vepro-knedlo", ktoru moja mama robi s cukrom.

Aj ja som sa dala konecne na prvy pokus kvasenia a uz sa neviem dockat vysledku. Zatial to vyzera takto po 2 tyzdnoch...


1



A dnes vam ponukam kapustu na indicky sposob ako ju pripravuje moja svagrina.


Kapustove subzi (thoran)



CO POTREBUJETE:

1 malu hlavku kapusty
1 cervenu cibulu
4 struciky cesnaku
100ml Channa dal
1 zelenu chilli papricku
olej
1/2 lyzicky horcicneho semienka
1/2 lyzicky tmavej rimskej rasce
niekolko kari listockov
1/3 lyzicky kurkumy
1/3 lyzicky kasmirskeho mleteho chilli korenia
stipka Asafoetida
sol
hrst cerstveho struhaneho kokosu
mala hrst koriandrovej vnate; nasekanej


Kapustove subzi (thoran)




AKO POSTUPOVAT:

Channa dal si namocime na 1 hodinu vo vode. Kapustu pokrajame na tenke pasiky.

Kapustove subzi (thoran)


Vo woku zohrejeme olej, pridame horcicne semienko a rimsku rascu, nechame ich prasknut. Potom pridame nadrobno nakrajanu cibulu a poprazime do makka, 2-3 minuty.

Kapustove subzi (thoran)


Pridame kari listocky a nakrajany cesnak a znova 2 minutky poprazime. Pridame kurkumu, chilli korenie a asafoetida a zamiesame...

Kapustove subzi (thoran)


... ihned pridame nakrajanu kapustu, channa dal, ktory sme scedili a nadrobno nakrajanu chilli papricku (odstranila som semienka). Premiesame, osolime a na miernom ohni zakryte dusime 10 minut. Obcas premiesame. Nepodlievame vodou! Po 10 minutach pridame kokos, premiesame a zakryte dusime dalsich 5 minut. Nakoniec wok odstavime z ohna a vmiesame cerstvu koriandrovu vnat. Wok zakryjeme a nechame kapustu 10 minut odlezat.

Kapustove subzi (thoran)


Ja ju mam najradsje s Chapati.

 
3

Komentáre

  1. tak toto je naozaj nevsedna kombinacia, kapusticka a kokos!!! vyzera to zaujimavo, tak exoticky smrncnute ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kapustu mam rada, jednu hlavku mam aj doma, urcite zajtra vyskusam!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak mam hotovo, neni to 100%, protoze jsem nemela kari listky a koriandr..je to velice zajimave, nasladle, uvidime co na to manzel :) dam to jako prilohu ke keema ze vcera :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára