Zástanci diétneho stravovania teraz prižmúria oči 🙈ale keďže si takéto veci nerobíme každý deň, prepáčia mi tento kalorický recept. Okrem klasických solených arašídov si môžete urobiť arašídy na indický spôsob. Verte mi, že vám zachutia viac ako tie klasické solené 😋
ČO POTREBUJETE:
(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 200ml)
1 a 1/2 hrnčeka nesolených arašídov
3/4 hrnčeka múky Besan (cícerovej múky)
soľ
1 lyžica kukuričného škrobu
1 lyžička kašmírskeho mletého chilli korenia
1/2 lyžičky garam masala
2 a 1/2 lyžice rastlinného oleja
voda podľa potreby
olej na vyprážanie
AKO POSTUPOVAŤ:
Nesolené arašídy najprv chvíľku opečieme na suchej panvici a odložíme si ich bokom.
V miske zmiešame besan, soľ a kukuričnú múčku/škrob.
Pridáme chilli korenie a garam masala a premiešame.
Pridáme olej...
... a postupne po trošičkách pridávame vodu... toľko, aby sme vymiešali hustú kašu.
Potom do besanového cestíčka zamiešame arašídy, aby boli všetky obalené. Kaše nesmie byť viac ako arašídov, musí ich obaliť len tak akurátne.
V hrnci zohrejeme dostatok olej (arašídy sa musia fritovať). Keď je olej horúci prstami doňho dávame arašídy (niektoré sa možno zlepia ako bhajia, nevadí!). Opražíme ich do hnedkava. Nepražíme príliš dlho, po vybratí z horúceho oleja a vychládnutí ešte troška stmavnú. Necháme ich poriadne vychládnuť, čím schrumkavejú.
Môžeme uskladniť v sklenej dobre uzavretej nádobe.
A ak sa pohráte s ich balením, môžete ich darovať aj ako malú pozornosť.