ČO POTREBUJETE:
1 menší karfiol
voda
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžica strúhaného čerstvého kokosu
1 lyžička bieleho maku
6ks kešu orechov
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
2 lyžice ghí
2 sušené červené čili papričky
2 klinčeky
kúsok škorice
2 zelené kardamómy
1 lyžička mletého koriandru
4 stredné veľké paradajky
soľ
1/2 lyžičky kašmírskeho čili korenia
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Karfiol rozrobíme na ružičky a dáme do hrnca s vodou a kurkumou. Uvaríme ho do polomäkka. Asi 8-10 minút. Scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
Kokos, kešu orechy, biely mak a cesnakovo-zázvorovú pastu vymixujeme a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V hrnci zohrejeme ghí, pridáme klinčeky, škoricu, kardamóm a necháme rozvoňať. Potom pridáme čili papričky a necháme troška zhnednúť.
Potom pridáme kokosovo-koreninovú zmes, ktorú sme si prichystali skôr a mletý koriander. Premiešame.
Ďalej hneď pridáme nakrájané paradajky a predvarený karfiol. Na miernom ohni pod pokrievkou dusíme asi 5 minút.
Potom pridáme soľ a čili korenie...
.... jogurt, premiešame a prejdeme varom. Povaríme asi 3 minútky na miernom ohni.
Do hotového jedla pridáme koriandrovú vňať, hrniec odložíme z ohňa, všetko premiešame a necháme pod pokrievkou odležať asi 10 minút.
Podávame s plackami alebo dusenou ryžou.
Rovnako môžete postupovať aj pri príprave zemiakovej kormy.