ČO POTREBUJETE:
2 hrste suchého cíceru
1 bobkový list
1 stredné veľký zemiak
olej
2 veľké červené cibule
1/2 yžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky pálivého mletého čili korenia
1 plochá lyžička garam masala
soľ
šťava z polovice baby citróna
čerstvá koriandrová vňať
na pastu:
2 väčšie paradajky
4 strúčiky cesnaku
1 lyžička strúhaného zázvoru
1 lyžica kešu orechov
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícer si na noc namočíme. Ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Dáme ho do tlakového hrnca, pridáme bobkový list a varíme asi 15-20 minút od natlakovania.
Zemiak uvaríme v šupke, ošúpeme a roztlačíme vidličkou.
Do mixéra dáme paradajky, cesnak, zázvor a kešu orechy a rozmixujeme na pastu.
V hlbšej panvici (woku, kadhai) zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme dohnedkava.
Potom pridáme paradajkovú pastu, ktorú sme si vopred pripravili. Pridáme tiež soľ, mletú kurkumu, koriander, čili korenie a garam masala.
Premiešame a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme asi 10 minút. Občas premiešame.
Potom pridáme uvarený cícer, roztlačený zemiak a zasa premiešame. Opekáme na miernom ohni asi 3 minúty. Občas premiešame.
Pridáme šťavu z citróna, premiešame.
Kadhai odstavíme z ohňa a primiešame nasekanú koriandrovú vňať.