ČO POTREBUJETE (na 6ks mafinov):
hrsť mrazeného hrášku
voda
štipka soli
120g hladkej múky (použila som Maida)
1/2 lyžičky prášku do pečiva
2 ploché lyžičky jemného kryštálového cukru (caster sugar)
125ml cmaru
soľ
2 vajíčka
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1 lyžica oleja
veľká hrsť strúhaného syra (použila som Cheddar)
AKO POSTUPOVAŤ:
Do hrnca dáme vodu, štipku soli a privedieme do varu. Pridáme mrazený hrášok, hneď oheň zmiernime a hrášok minútu ohrievame. Ohriaty hrášok scedíme a odložíme.
V miske zmiešame múku a prášok do pečiva.
V druhej miske vymiešame vajíčka s cukrom...
... pridáme lyžicu oleja...
... pridáme cmar a soľ a zamiešame.
Pridáme mleté čierne korenie a zamiešame.
Do múky nastrúhame syr...
... pridáme hrášok a premiešame.
K múke pridáme mokrú (vajíčkovú) zmes a zľahka premiešame. Cesto na mafiny sa nesmie "ubiť", mieša sa len tak, "lenivo".
Formu na mafiny potrieme olejom. Rúru si predohrejeme na 200st. Formu naplníme do 2/3 cestom a dáme piecť do predohriatej rúry na 25-30 minút, dozlatista.
Mnam! Muffinky mooozem ;o) Tieto su na spapanie...
OdpovedaťOdstrániťDakujem Marianna :)
OdpovedaťOdstrániťtieto muffinky by sa hodili ako príloha k mäsku :) určite ich vyskúšam Miška :)
OdpovedaťOdstrániťMichaelka, tak tie vyzerajú úplne fantasticky, slané muffinky som si veľmi obľúbila, krásne ich máš
OdpovedaťOdstrániť