nedeľa 5. júna 2011

Mafiny so syrom a hráškom / Muffins with cheese and peas


Mafiny so syrom a hraskom



ČO POTREBUJETE (na 6ks mafinov):

hrsť mrazeného hrášku
voda
štipka soli

120g hladkej múky (použila som Maida)
1/2 lyžičky prášku do pečiva
2 ploché lyžičky jemného kryštálového cukru (caster sugar)
125ml cmaru
soľ
2 vajíčka
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1 lyžica oleja
veľká hrsť strúhaného syra (použila som Cheddar)


Mafiny so syrom a hraskom



AKO POSTUPOVAŤ:

Do hrnca dáme vodu, štipku soli a privedieme do varu. Pridáme mrazený hrášok, hneď oheň zmiernime a hrášok minútu ohrievame. Ohriaty hrášok scedíme a odložíme. 

1


V miske zmiešame múku a prášok do pečiva.

2


V druhej miske vymiešame vajíčka s cukrom...

3


... pridáme lyžicu oleja... 

4


... pridáme cmar a soľ a zamiešame. 

5


Pridáme mleté čierne korenie a zamiešame. 

6


Do múky nastrúhame syr... 

7


... pridáme hrášok a premiešame. 

8


K múke pridáme mokrú (vajíčkovú) zmes a zľahka premiešame. Cesto na mafiny sa nesmie "ubiť", mieša sa len tak, "lenivo".

9


Formu na mafiny potrieme olejom. Rúru si predohrejeme na 200st. Formu naplníme do 2/3 cestom a dáme piecť do predohriatej rúry na 25-30 minút, dozlatista. 

10

4 komentáre:

  1. Mnam! Muffinky mooozem ;o) Tieto su na spapanie...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tieto muffinky by sa hodili ako príloha k mäsku :) určite ich vyskúšam Miška :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Michaelka, tak tie vyzerajú úplne fantasticky, slané muffinky som si veľmi obľúbila, krásne ich máš

    OdpovedaťOdstrániť