ČO POTREBUJETE:
(nepíšem množstvo surovín, prispôsobte si marinádu podľa množstva mäsa a podľa vlastnej chute, recept je skôr inšpiratívny)
kuracie mäso pokrájané na rezančeky
soľ
marináda:
šťava z citróna
olivový olej
cesnakové korenie (obsahuje: oregano, cesnak, sladká paprika, cibuľa, bazalka, tymián, majorán, chilli vločky)
AKO POSTUPOVAŤ:
V miske zmiešame suroviny na marinádu. Vložíme do nej kuracie rezančeky, osolíme a premiešame. Odložíme na noc do chladničky.
Druhý deň rezančeky napicháme na špajdlíky, uložíme do pekáča a pokvapkáme olivovým olejom. (Špajdle pred tým než napicháme na ne mäso namočíme na 15min. vo vode, aby sa nelámali.)
Rúru predohrejeme na 180 - 200st. a kebaby grilujeme 35 - 40 minút.
Podávame s Tzatziki alebo Uhorkovou raitou v Pita placke a možeme pridať aj nejakú čerstvú zeleninu alebo Nakladanú cibuľu.