Konečne sa dnes krásne mračí na nás obloha 🌥 Je lenivá nedeľa a ja som sa rozhodla skúsiť taký zjednodušený recept na Rajma masala. Poobede pôjdeme trocha na prechádzku a možno nás aj dážď zastihne 🌧
ČO POTREBUJETE:
200ml sušenej fazule Rajma
2 väčšie červené cibule
2 väčšie paradajky
1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty
(alebo použite čerstvý zázvor aj cesnak)
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 plochá lyžička tmavej rímskej rasce (shah jeera)
1/2 lyžičky mletej kurkumy
600ml vody
soľ
hrubší plátok masla
1 lyžička garam masala
1 lyžička šťavy z citróna
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Suchú fazuľu na noc namočíme do vody. Ráno prepláchneme, scedíme a vložíme do tlakového hrnca.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájané paradajky a cesnakovo zázvorovú pastu. Ďalej pridáme nakrájanú chilli papričku, kašmírske chilli korenie, rímsku rascu a kurkumu.
Všetko zalejeme vodou a vložíme plátok masla. Varíme v tlakovom hrnci 25-30 minút, do mäkka.
Po otvorení tlakového hrnca, ak zistíte, že fazuľa má príliš veľa vody, priveďte ju znova k varu a prebytočnú vodu jednoducho nechajte chvíľu vyvariť (fazuľu môžeme trocha aj popučiť). Potom pridáme soľ, garam masala a premiešame. Minútku ešte povaríme, odstavíme z ohňa a primiešame koriandrovú vňať. Hrniec prikryjeme a fazuľu necháme odstáť 10 minút.
Hotovo. Môžeme podávať s dusenou ryžou alebo s plackami Chapati (aj obyčajný chlieb by stačil). My dnes máme k nej dusenú ryžu a uhorkový šalát s kokosom.
Prajem vám krásny zbytok víkendu 🙂