ČO POTREBUJETE:
200g šampiňónov
3 veľké červené cibule
2 strúčiky cesnaku
1 veľká paradajka
ghee
hrsť nesolených kešu orechov
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky garam masala
1/3 lyžičky mletého pálivého čili korenia
troška vody
2-3 lyžice sladkej smotany
zelená časť jarných cibuliek
AKO POSTUPOVAŤ:
Kešu orechy na pol hodinu namočíme vo vode.
V hrnci zohrejeme lyžicu ghee. Pridáme nakrájané 2 cibule a cesnak a restujeme do hnedkava. Pridáme nakrájanú paradajku a znova restujeme, až kým paradajka nie je mäkká. Túto zmes necháme trocha vychladnúť.
Potom ju rozmixujeme s troškou vody z kešu orechov. Pridáme k zmesi kešu orechy a znova vymixujeme na pastu. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V tom istom hrnci znova zohrejeme lyžicu ghee. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať.
Potom pridáme 1 nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na silnom ohni do hnedkava.
Potom pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny, soľ a na silnom ohni ich 2 minúty opekáme. Potom oheň zmiernime a 8 minút dusíme (bez podlievania) pod pokrievkou.
Pridáme kurkumu, čili korenie, garam masala a premiešame.
Ďalej pridáme pripravenú pastu, troška vody...
... sladkú smotanu, dobre premiešame a privedieme do varu. Oheň zmiernime a 2 minúty povaríme. Treba to premiešavať, aby nám to neprihorelo a ak by bola masala príliš hustá, môžeme pridať ešte troška vody.
Do hotového jedla zamiešame nadrobno nakrájanú zelenú časť jarných cibuliek.