ČO POTREBUJETE:
350g baranieho mäsa (alebo kozľacie, jahňacie)
1 veľká červená cibuľa
3/4 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička mletého koriandru
soľ
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
voda
1 viazanička čerstvého špenátu; nasekať nadrobno
150ml sladkej smotany
olej
AKO POSTUPOVAŤ:
Mäso si očistíme, odblaníme a pokrájame na menšie kúsky.
V panvici zohrejeme olej a orestujeme do mäkka nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme kurkumu a mletý koriander. Pridáme pokrájané mäso a restujeme, kým sa nezatiahne. Osolíme a pridáme sójovú omáčku. Dobre premiešame.
Podlejeme pohárom vody a varíme na slabom ohni, prikryté 1 a pol až 2 hodiny. Treba šťavu kontrolovať a ak sa nám vyvarí, podlievame horúcou vodou. Ak je mäso mäkké, pridáme nasekaný špenát, premiešame, prikryjeme a 1-2 minútky necháme prehriať.
Pridáme smotanu, premiešame a zakryté ďalších 5 minút povaríme na slabom ohni.
Mäso som podávala s dusenou ryžou.