Slniečko svieti, je krásna nedeľa a "já su tak ščasná"! 😀Posledné obdobie prinieslo zopár pozitívnych zmien. Od včera plánujem a balím drobnosti, ktoré presuniem postupne do nášho nového bývania v meste.... 🙂
ČO POTREBUJETE (približné množstvá):
100ml zomletých ovsených vločiek
200ml celozrnnej múky (Atta)
soľ
1/2 lyžičky rímskej rasce
1 lyžica olivového oleja
1 väčší zemiak; uvarený v šupke, ochládnutý a nastrúhaný najemno
vlažná voda podľa potreby
ak chcete, hotové placky si môžete potrieť maslom alebo ghee
AKO POSTUPOVAŤ:
Zo surovín si urobíme nelepivé cesto. Nie príliš tuhé. Necháme ho odležať asi 1 hodinu v miske, ktorú zakryjeme čistou kuchynskou utierkou.
Potom si cesto rozdelíme na rovnako veľké guľôčky. Každú guľôčku v dlaniach sploštíme a obalíme v múke. Vyvaľkáme tenkú placku.
Panvicu si poriadne zohrejeme, oheň zmiernime na strednú silu a placky postupne opečieme do hneda. Obraciame vždy po pár sekundách, aby sa pekne rovnomerne prepiekli. Obrátime niekoľkokrát, kým nie sú opečené.
Hotové placky ukladáme do čistej bavlnenej utierky. Ja som k nim podávala Baklažánovú bharta.