ČO POTREBUJETE:
4ks baby baklažány
200g čerstvých šampiňónov
ghee alebo maslo+olej
1 veľká červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
150ml vody
1 lyžička (kopčekom) kukuričného škrobu
1/3 lyžičky tandoori masala
4 lyžice sladkej smotany
AKO POSTUPOVAŤ:
Baklažány prekrojíme a nasolíme. Necháme vypotiť a opláchneme. Nakrájame na malé "kocky". Šampiňóny umyjeme a pokrájame na plátky.
V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a na miernom ohni restujeme domäkka.
Potom pridáme nakrájané šampiňóny a baklažán. Hneď osolíme a pridáme mleté čierne korenie. Hrniec prikryjeme a šampiňóny s baklažánmi dusíme 5 minút. Vďaka soli, ktorú sme pridali si pustia vlastnú šťavu.
Kým sa nám to dusí v miske zmiešame vodu s kukuričným škrobom. Po 5 minútach dusenia šampiňónov s baklažánmi pridáme túto vodu a premiešame. Hneď pridáme tandoori masala korenie a premiešame. Povaríme 2 minúty odokryté, na miernom ohni.
Ďalej pridáme smotanu, premiešame a povaríme ešte 2 minúty odokryté, na miernom ohni.
Hrniec odložíme z ohňa a podávame buď s cestovinami alebo dusenou ryžou.