ČO POTREBUJETE:
100ml suchých fazuliek Lobie (fazuľka s čiernym očkom) + voda na jej uvarenie
olej
1 lyžička koriandrových semien
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1/3 lyžičky semienok ajwain
10ks semien senovky gréckej (fenugreek)
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 sušená červená chilli paprička
2 veľké červené cibule
1 veľká paradajka
soľ
voda podľa potreby
malá hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Fazuľky Lobie si na noc namočíme do vody. Ráno vodu vymeníme a uvaríme fazuľky v tlakovom hrnci domäkka.
V hrnci zohrejeme olej, pridáme koriandrové semená, ajwain, rímsku rascu a semená senovky gréckej. Necháme rozvinúť ich vôňu. Pridáme kurkumu a chilli papričku, minútku popražíme.
Pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu a popražíme domäkka. Pridáme paradajku a restujeme, kým nezmäkne. Zmes necháme troška vychládnuť.
Cibuľovo-paradajkovú zmes rozmixujeme s trochou vody a vrátime do hrnca. Prilejeme trocha vody a privedieme k varu. Pridáme uvarenú lobiu, premiešame, osolíme a 5 minút povaríme.
Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať.
Výsledné karí má hustejšiu konzistenciu, nie je to polievka.
Podávame s dusenou ryžou a papadmi.