piatok 11. februára 2022
Kadha (ajurvédsky posilňovač imunity) / Kadha (ayurvedic immunity booster)
Nie je to liek na Covid ako sa možete niekde dočítať, ale môže uľaviť pri vlhkom kašli a v Indii sa pije ako prevencia proti nachladnutiu. Pije sa 1 hrnček denne, nie však viac. Všetko s mierou.
utorok 8. februára 2022
nedeľa 6. februára 2022
Vyprážané kuracie pečene / Fried chicken livers
ČO POTREBUJETE:
250g kuracích pečení
na marinádu:
mlieko
1 vajce
1 lyžica kečupu
na obalenie:
múka
kukuričný škrob
soľ
mleté čierne korenie
olej + ghee na vyprážanie
AKO POSTUPOVAŤ:
V miske rozmiešame mlieko, vajce a kečup.
Pečene očistíme, dáme do misky s marinádou tak, aby boli ponorené. Uložíme ich na 2 hodiny do chladničky.
V druhej miske zmiešame suroviny na obalenie.
Olej s ghee rozhorúčime (dostatočné množstvo tak, aby sa pečene fritovali), pred vkladaním pečení ho zmiernime a počkáme chvíľu.
Pečene scedíme, ale marinádu nevylejeme. Po jednej ich obalíme v múke. Znova ponoríme do marinády a opäť obalíme v múke. Vložíme do horúceho oleja a vyprážame na miernom ohni do zlatista.
(Pozor, pečene niekedy nečakane "vybuchbú", tak nestojte celkom pri sporáku pri vyprážaní. Pečeň môže pri vyprážaní „vybuchnúť“ preto, lebo má vysoký obsah vody a vzduchové vrecká pod tenkou membránou môžu pod tlakom a teplom prasknúť a spôsobiť silné prskanie, až "výbuch".)
Podávala som so zemiakovou kašou.
sobota 29. januára 2022
piatok 28. januára 2022
streda 26. januára 2022
utorok 25. januára 2022
sobota 22. januára 2022
Kuracie stehná na spôsob obrátených rezňov / Chicken thighs in the style of inverted cutlets
ČO POTREBUJETE:
3 kuracie stehná
soľ
soľ
olej
na obalenie:
strúhanka
2 vajcia
na šťavu:
olej
1 červená cibuľa
voda
4 lyžice kečupu
2 lyžice medovej horčice
podravka
4 lyžice kečupu
2 lyžice medovej horčice
podravka
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
sušené oregano
1 lyžička kryštáľového cukruAKO POSTUPOVAŤ:
Stehná umyjeme, osušíme a osolíme. V miske rozšľaháme vajcia. Stehná najprv obalíme v strúhanke, potom vo vajci a vložíme do rozohriateho oleja. Vypražíme z oboch strán do zlatista.
V hlbšej panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ju domäkka.
Potom pridáme horčicu, kečup, korenie, podravku, oregano, cukor a zamiešame. Pridáme hrnček vody a privedieme ju k varu.
Vložíme vypražené stehná a varíme ich pod pokrievkou na miernom ohni 30min. Potom ich poobraciame a dovaríme ďalších 5min. Občas skontrolujeme či majú dostatok šťavy, ak treba, pridáme vriacu vodu.
Prihlásiť na odber:
Komentáre (Atom)














