streda 8. júna 2011

Mangový šalát / Mango salad

Mango, mango, mangoooo...sezóna nám vrcholí a všetci mali výbornú úrodu tento rok. A tak mi každú chvíľu niekto prinesie za kabelu manga ako pozornosť. Čo s ním????





ČO POTREBUJETE:

1 veľké zrelé mango
2 stredne veľké paradajky 
(lepšie sú cherry paradajky, u nás nie sú často na trhu)
1 menšia červená cibuľa
šťava z 1 limetky
štipka soli
1/4 lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia
1 lyžica nasekanej koriandrovej vňate





AKO POSTUPOVAŤ:

Dužinu manga nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno a paradajku na malé kocky alebo ak používate cherry paradajky, tak ich stačí prerezať na polovicu. Všetko vložíme do misky. Pridáme šťavu z limetky. Pridáme soľ, mleté čierne korenie.

11IMG_0041


Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať a zľahka všetko premiešame. Uložíme do chladničky na 30 minút a môžeme podávať napríklad ku grilovanému mäsu.


🥭 🥭 🥭


A ešte ukážka ako si jednoducho nakrájať mango:



11 komentárov:

  1. ááách Miška, to keby mne niekto priniesol za kebelu manga tak by som bola v siedmom nebi :D :)) ... krásny chutný šalátik, tvoje fotky sú nádherné !!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Janka ja by som si radsej dala oravksu slaninku :)) A dakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :D dnes perlím už od rána :)) malo to byť "za kabelu manga" nie kebelu manga :))))) ... sorry Miška :)) ...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mango miluju v jakékoli podobě, takže i tento netraiční salátek plný chutí určitě brzy vyzkouším! tašky plné manga opravdu závidím, asi se odstěhuju do Indie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Teda také autentické mango musí chutiť:)to by som si dala povedať aj na exotickejšie experimentovanie trebárs aj tento tvoj šalátik:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dakujem vam. Musim povedat, ze moj muz si ho nevedel vynachvalit a ano, toto mango je OVELA lepsie nez to brazilske, co sa predava na Slovensku. Ak by niekto cestoval do Indie len kvoli ochutnavke manga, tak odporucam koniec maja a jun, kedy je jeho sezona v plnom prude ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mnam, presne tento typ manga chuti aj mne :) To velke so zelenocervenou supkou velmi nemusim. Krasny farebny salatik Miska :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Miška mne by stačila aj maličká kabelka toho manga :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. hmm..urcite velika doborotka,Miska..ja mango mooozem,len moj zaludok zial akosi nie,tak ho papavam len sporadicky,aj to si hned musim davat sumive tabletky na zaludok:(ale raz za cas mi to stoji za to:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Skoda, ze ste tak daleko, by som vam to mango rozdala, lebo uz som nejake zhnite aj vyhodit musela :(( ale stale sa to neda jest a do vsetkeho davat...este, ze je ta mangova sezona len raz do roka a len 2 mesiace :)

    OdpovedaťOdstrániť