ČO POTREBUJETE:
3 lyžice cícerovej múky - Besan
1 lyžička kukuričného škrobu
soľ
2 lyžičky Chaat masala (alebo Garam masala)
1 plochá lyžička kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky Amchoor (mangového prášku)
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžica šťavy z citróna
olej na vyprážanie
citrón
AKO POSTUPOVAŤ:
Okru umyjeme a dobre osušíme, najlepšie večer deň vopred a nedávame ju naspäť do chladničky, aby zasa nenavlhla. Konce so stopkou odkrojíme a nakrájame pozdĺžne buď na polovice (ak je okra úzka) alebo na tretiny, či štvrtiny.
Okru dáme do misky, pridáme soľ, kurkumu, amchoor, chilli korenie a Chaat masala (alebo garam masala), dobre premiešame/pretrasieme (najlepšie tak, že misku prikryjeme a dobre ňou zatrasieme) a necháme 15min postáť.
Potom pridáme besan a kukuričný škrob a premiešame (opäť miskou zatrasieme).
Nakoniec ešte pokropíme lyžicou šťavy z citróna a opäť pretrasieme.
V panvici zohrejeme dostatok oleja. Okra musí byť ponorená, čiže sa bude skôr fritovať. Keď je olej horúci olej zmiernime na strednú silu, vložíme okru tak, aby neboli v hrči (teda menej kúskov naraz) a na stredne silnom ohni vypražíme dohnedkava. Počas vyprážania ju nemiešame.
Môžeme ju nakoniec pokvapkať citrónom a podávať ku karí a dusenej ryži, alebo len tak miesto chipsov s nejakým chutney/dipom.