Výborné ryžové placky, ktoré sa podávajú na raňajky s jogurtom, s kokosovým chutney alebo zeleným chutney.
ČO POTREBUJETE (na 4-5ks):
(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 200ml)
1 hrnček obyčajnej ryže, ktorú bežne používate
voda podľa potreby
soľ
olej na potieranie panvice a počas pečenia
(na obmenu do cesta môžeme primiešať štipku mletej kurkumy a rímsku rascu)
AKO POSTUPOVAŤ:
Ryžu premyjeme a na noc namočíme do vody tak, aby bola ponorená (ja to sklaudujem v chladničke). Ráno ju rozmixujeme s troškou vody do hladka, ak treba vodu pridávame postupne. Cesto nesmie byť ani husté, ani riedke. Asi ako na palacinky. Rozmixované cesto dochutíme troškou soli, dobre premiešame a necháme odležať 15min.
Panvicu rozpálime, potrieme olejom a keď sa z nej troška začne dymiť oheň trocha zmiernime. Vylejeme za naberačku cesta a to rozlejeme krúživým pohybom ako pri palacinkách. Povrch troška pokvapkáme olejom. Opekáme z oboch strán. Placky sú tenučké a nesmú sa opekať príliš dlho, inak stvrdnú.