ČO POTREBUJETE:
olej alebo ghee
1 stredne veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky strúhaného zázvoru
4 strúčiky cesnaku
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky drvenej rímskej rasce
1/4 lyžičky chilli vločiek
1/3 lyžičky Garam masala
soľ
1 stredne veľká paradajka
hrsť mrazeného hrachu
1 väčší zemiak
voda
50ml sladkej smotany
2 vajíčka
troška nasekanej čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
V panvici zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný zázvor, cesnak a restujeme domäkka.
Pridáme kurkumu, rímsku rascu, chilli vločky, garam masala, soľ a nakrájanú paradajku. Premiešame a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme paradajku domäkka.
Potom pridáme hrach a očistený zemiak nakrájaný na malé kocky; podlejeme trochou vody a zakryté varíme na miernom ohni, kým zemiak nie je mäkký; asi 10 minút.
Keď je zemiak uvarený, pridáme smotanu a premiešame.
Do zmesi vložíme rozbité vajíčka. Opatrne, aby sme vajíčku neporušili žĺtok. Prikryté varíme na miernom ohni ešte 5 minút.
Hotové posypeme koriandrovou vňatou.