ČO POTREBUJETE:
kuracie prsia z 2 kurčiat
olej
1 veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1/3 lyžičky černušky siatej
1 a 1/2 lyžičky koriandrových semien
1 zelená chilli paprička
2 stredne veľké paradajky
veľká hrsť mandlí
voda
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička garam masala
1 lyžička senovky gréckej - sušených lístkov
100ml sladkej smotany
AKO POSTUPOVAŤ:
V malom hrnčeku dáme variť vodu. Keď začne vrieť, vhodíme mandle v šupke a minútu ich povaríme. Potom ich scedíme a necháme vychládnuť. Vychládnuté ošúpeme.
V hlbšej panvici zohrejeme trochu oleja. Pridáme rímsku rascu, černušku, koriandrové semienka, chilli papričku a necháme rozvinúť ich vôňu.
Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme domäkka.
Pridáme ošúpané mandle, premiešame a odstavíme z ohňa. Zmes necháme vychládnuť trocha. Vychládnutú zmes dáme do mixéra, prilejeme asi 200ml vody a rozmixujeme.
V tom istom hrnci zohrejeme opäť trochu oleja a pridáme kurkumu. Hneď pridáme na malé kúsky pokrájané kuracie prsia a restujeme asi 1-2 minúty, kým sa nezatiahnu.
Pridáme rozmixovanú zmes (zostanú vám v nej niektoré mandle vkuse, nesnažte sa ich rozmixovať do hladka, je to dobré, ak vám zachrumká mandľa), pridáme vriacu vodu, ak treba.
Osolíme, pridáme garam masala, senovku grécku a smotanu. Premiešame a na miernom ohni mäso v omáčke povaríme 10 minút, počas varenia občas premiešame.
Ak by bola omáčka príliš hustá môžeme ešte doriediť troškou vody.
V hlbšej panvici zohrejeme trochu oleja. Pridáme rímsku rascu, černušku, koriandrové semienka, chilli papričku a necháme rozvinúť ich vôňu.
Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme domäkka.
Pridáme ošúpané mandle, premiešame a odstavíme z ohňa. Zmes necháme vychládnuť trocha. Vychládnutú zmes dáme do mixéra, prilejeme asi 200ml vody a rozmixujeme.
V tom istom hrnci zohrejeme opäť trochu oleja a pridáme kurkumu. Hneď pridáme na malé kúsky pokrájané kuracie prsia a restujeme asi 1-2 minúty, kým sa nezatiahnu.
Pridáme rozmixovanú zmes (zostanú vám v nej niektoré mandle vkuse, nesnažte sa ich rozmixovať do hladka, je to dobré, ak vám zachrumká mandľa), pridáme vriacu vodu, ak treba.
Osolíme, pridáme garam masala, senovku grécku a smotanu. Premiešame a na miernom ohni mäso v omáčke povaríme 10 minút, počas varenia občas premiešame.
Ak by bola omáčka príliš hustá môžeme ešte doriediť troškou vody.