ČO POTREBUJETE (asi na 2 porcie):
2 väčšie červené cibule; rozmixovať na pyré
2 stredne veľké rajčiny; rozmixovať na pyré
olej
200g Paneeru
(použila som domáci, vyrobený z 1 litra plnotučného mlieka); odporúčam si Paneer urobiť deň vopred, odležaný v chladničke lepšie drží tvar a dobre sa krája
1/2 lyžičky rímskej rasce
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 plochá lyžička mletého koriandru
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1 zelená paprika
1 lyžička senovky gréckej; sušené lístky
soľ
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Paneer a papriku nakrájame a odložíme bokom do daľšieho použitia.
Cibuľu a rajčiny vymixujeme na pyré, odložíme bokom do daľšieho použitia.
V kadhai (alebo v panvici) zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu a necháme rozvoňať. Pridáme chilli papričku a rozmixovanú cibuľu. Na miernom ohni restujeme/redukujeme asi 15 minút. Občas premiešame.
Pridáme cesnakovo zázvorovú pastu, kurkumu, chilli korenie a mletý koriander a premiešame.
Ihneď pridáme vymixované rajčiny a restujeme asi 10 - 15 minút. Občas premiešame.
Pridáme nakrájanú papriku, senovku grécku, soľ, premiešame. Podlejeme troškou vody, hrniec zakryjeme pokrievkou a na mierno dusíme asi 10 minút. Občas premiešame.
Nakoniec pridáme nakrájaný paneer, troška popäť odlejeme vodou, premiešame; opatrne, aby sme kocky paneeru "nerozbili". 3 minútky prehrejeme pod pokrievkou.
Na záver pridáme nasekanú čerstvú koriandrovú vňať, premiešame a odstavíme z ohňa.