piatok 29. júla 2011

Kala chana kari


Kala chana kari



CO POTREBUJETE:

400ml hnedeho suseneho cicera (kala chana)
voda podla potreby

1/2 lyzicky rimskej rasce
1 plnae lyzicka koriandrovych semien

3 stredne velke cervene cibule; nakrajane na polkolieska
1/2 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty
1 paradajka
200ml cerstveho struhaneho kokosu
1 lyzicka jaggery (palmoveho cukru)
1/2 lyzicky kasmirskeho chilli korenia
sol
1 lyzicka garam masala
1 lyzicka stavy z citrona
cerstva koriandrova vnat; nasekana
olej


Kala chana kari



AKO POSTUPOVAT:

Cicer si na noc namocime do vody. Rano ho v tlakovom hrnci uvarime domakka.

Na suchej panvici na miernom ohni si opecieme rimsku rascu a koriander. Pockame az obe korenia uvolnia vonu a troska zmenia farbu. Potom ich nasypeme do misky, nenechavame ich na horucej panvici, lebo by pokracovali v opekani a mohli by prihoriet, aj ked by uz boli odlozene z ohna. Vychladnute podrvime na praskove korenie.

1



V druhej panvici zohrejeme olej a pridame nakrajanu cibulu. Na miernom ohni opecieme cibulu do makka. Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a opekame, kym nezanikne jej surova vona.

2



Potom pridame nakrajanu paradajku, struhany kokos a jaggery. Opekame a obcas premiesame, az kym kokos trocha nezhnedne a rajciny sa musia ropadnut.

3


4



Pridame pripravenu koreniacu zmes z rimskej rasce a koriandru, kasmirske chilli korenie, premiesame a odstavime z ohna. Zmes nechame vychladnut trocha.

5



Vychladnutu zmes dame do mixera a pridame vodu...

6



... vymixujeme na kasovitu hmotu, ktoru dame naspat do hrnca.

7



Pridame uvareny cicer a sol, ak treba pridame trocha vody (kari nesmie byt prilis vodove, skor hustejsie)...

8



... kari privedieme do varu. Pridame garam masala a premiesame.

9



Pridame stavu z citrona...

10



... 5 minut kari povarime a odstavime z ohna. Do hotoveho primiesame nasekanu koriandrovu vnat, hrniet prikryjeme a kari nechame 10 minut postat.

11


Kala chana kari


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára