ČO POTREBUJETE (na 5ks):
200ml hrnček múky Atta (celozrnná; múka na chapati)
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
100ml Dahi - nesladeného jogurtu (použila som domáci)
1/2 lyžice rastlinného oleja
AKO POSTUPOVAŤ:
Do misky dáme múku, soľ, kurkumu, chilli korenie a mletý koriander. Premiešame.
Pridáme jogurt a olej...
... vypracujeme cesto (nemali by ste už potrebovať viac tekutiny, ale ak by sa vám nespojilo, pridajte za lyžičku vlažnej vody a znova premieste). Cesto necháme v miske (ktorú prikryjeme utierkou) odležať aspoň 30 minút.
Dáme si zohriať panvicu. Keď je dobre rozhorúčená, oheň zmiernime na stredne silný.
Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a v dlaniach ušuľkáme guľôčky.
Pracujeme postupne z každou guľôčkou zvlášť. Vložíme ju do dlaní a stlačíme na placku.
Obalíme v celozrnnej múke...
.... a vyvaľkáme tenkú placku.
Placku dáme na predohriatu panvicu. Keď sa začnú robiť bublinky, obrátime ju...
.... a potrieme troška olejom. Hneď zasa obrátime...
... a tiež potrieme troška olejom. Chvíľočku opekáme a znova obrátime a dopečieme.
Hotové placky môžete uložiť do čistej kuchynskej utierky, aby neoschli alebo ich ihneď podávame s akoukoľvek prílohou vhodnou k plackám.