ČO POTREBUJETE:
14ks baby zemiačkov
6ks baby kukuričiek
10ks mandlí
2 lyžičky bieleho maku
na masala:
olej
1 lyžička sezamových semien
1 lyžička koriandrových semien
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletej kurkumy
2 stredne veľké červené cibule
1 väčšia paradajka
1 plochá lyžička garam masala
100ml vody
na dokončenie:
1 menšia červená cibuľa
150ml kokosového mlieka
1/2 lyžičky kasmírskeho chilli korenia
soľ
koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Na suchej panvici opečieme biely mak a mandle. Mak musí troška zmeniť farbu, máličko zhnednúť a zavoňať orieškami. Nenechajte ho zhorieť. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
Kukuričky povaríme 12 minút a zemiačky (očistené kefkou) povaríme 15 minút. Odložíme bokom.
na masala:
V kadhai zohrejeme olej. Pridáme koriandrové a sezamové semená a necháme rozvinúť vôňu. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a minútku popražíme na miernom ohni.
Pridáme kurkumu.
Pridáme nakrájanú cibuľu a popražíme domäkka. Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a popražíme domäkka.
Zmes necháme trocha vychládnuť. Cibuľovo-paradajkovú zmes a garam masala dáme do mixéra, pridáme troška vody a vymixujeme na pastu. Potom pridáme opečené mandle a mak a znova vymixujeme. Pastu odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V čistom kadhai opäť zohrejeme olej. Pridáme nakrájanú menšiu cibuľu a na miernom ohni popražíme domäkka.
Pridáme vymixovanú zmes (masala) a premiešame. Pridáme kokosové mlieko, soľ a kašmírske chilli korenie, premiešame.
Pridáme vymixovanú zmes (masala) a premiešame. Pridáme kokosové mlieko, soľ a kašmírske chilli korenie, premiešame.
Karí privedieme k varu, oheň zmiernime, kadhai zakryjeme a povaríme 3-4 minúty. Nakoniec pridáme uvarené baby kukuričky (nakrájané na kolieska) a baby zemiačky (nakrájané na polovičky). Premiešame, povaríme minútu a odstavíme z ohňa, dochutíme nasekanou koriandrovou vňaťou a zakryté necháme 10 minút odležať.
Podávame s dusenou ryžou alebo indickými plackami.