piatok 20. augusta 2021

Zapekané kuracie prsia / Chicken au gratin

Toto je taká retro klasika nad ktorou sa profi kuchár chytí za hlavu, ale povedzme si pravdu, všetkým nám to chutilo, keď to naše mamy položili v nedeľu na stôl 🙈🥰 Kľudne si upravte podľa seba.


nedeľa 1. augusta 2021

Hráškové karí / Green peas curry




ČO POTREBUJETE (asi na 3 porcie):

1 väčší hrnček mrazeného hrášku

olej

1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce

1 zelená chilli paprička

1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty

2 stredne veľké červené cibule


1/2 lyžičky mletej kurkumy

1/2 lyžičky mletého koriandru

1 lyžička garam masala

soľ

2 plné lyžice karí pasty

100ml kokosového mlieka

voda podľa potreby

hrsť koriandrovej vňate




AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a necháme rozvoňať. Pridáme chilli papričku, cesnako zázvorovú pastu a restujeme minútu.  Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka.


Potom pridáme kurkumu, mletý koriander, garam masala, soľ a premiešame. Pridáme karí pastu, troška vody a premiešame. Pridáme kokosové mlieko, premiešame a privedieme k varu.


Pridáme hrášok a karí pod pokrievkou na miernom ohni povaríme 10 minút. Pridáme koriandrovú vňať, premiešame a karí povaríme ďalšie 2 minúty.


Podávame s ryžou alebo Chapati.