ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):
3/4 hrnčeka ryže Basmati
voda na jej uvarenie
na pastu:
1/2 hrnčeka čerstvých mätových lístkov
1 lyžica plná čerstvého nastrúhaného kokosu
3 strúčiky cesnaku
1 zelená chilli paprička
1 lyžica vody
na Tadka:
2 lyžice ghee
1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok
1/2 lyžice channa dal
1/2 lyžice urid dal
niekoľko kešu orechov
1 badyán
kúsok škorice
1 ázijský bobkový list
1 lyžička cukru
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Ako prvé uvaríme ryžu a odložíme bokom do daľšieho použitia.
Všetky suroviny na pastu dáme do mixéra a rozmixujeme na pastu.
V hlbokej panvici zohrejeme ghee a pridáme všetky suroviny na Tadka. Necháme ich na miernom ohni rozvoňať.
Potom pridáme pripavenú pastu, premiešame a na miernom ohni restujeme asi 5 minút, pod pokrievkou. Občas premiešame.
Pridáme cukor a soľ.
Pridáme uvarenú ryžu, dobre premiešame a ešte chvíľku restujeme.
🌱 🌱 🌱