ČO POTREBUJETE:
2 malé cvikle (veľkosťou do ruky)
olej
na Tadka:
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shah jeera)
1 zelená chilli paprička
1 lyžička Channa dal
1 lyžička Urad dal
niekoľko karí lístkov
4 strúčiky cesnaku
soľ
na záver:
ghee
1/2 lyžičky horčičných semienok
niekoľko karí lístkov
AKO POSTUPOVAŤ:
V menšom hrnci zohrejeme asi 1 a 1/2 lyžice ghee. Pridáme rímsku rascu, urad dal, channa dal a chilli papričku. Popražíme na stredne silnom ohni, kým chilli nezmení troška svoju farbu.
Potom pridáme karí lístky a pokrájaný cesnak a popražíme, aby lístky vypraskali a cesnak zavoňal.
Túto zmes necháme trocha vychládnuť a potom preložíme do mixéra.
♡ ♡ ♡
Do druhého hrnca pridáme 1 lyžicu oleja a zohrejeme ho. Pridáme očistenú, na malé kocky nakrájanú cviklu a na stredne silnom ohni za občasného premiešania ju opekáme asi 10 minút. Potom ju necháme vychládnuť, preložíme do mixéra a pridáme trocha soli.
Cviklu spolu s tadka vymixujeme na konzistenciu chutney. Ak by sa vám zdalo husté, môžete pridať troška vody.
♡ ♡ ♡
V hrnci, v ktorom sme robili tadka zohrejeme pol lyžice ghee. Pridáme horčičné semienka, karí lístky a necháme ich prasknúť.
Keď začnú praskať oheň vypneme a opražené semienka a lístky vylejeme spolu s ghee do misky s cviklou. Dobre premiešame.
♡ ♡ ♡
Chutney môžeme podávať ihneď napríklad s rôznymi raňajkovými plackami (Paratha, Dosa, Koki, Ghavan...) alebo ho môžeme skladovať v chladničke (max. 1-2 dni) a podávať aj vychladené.