Toto karí je pre úplných nováčikov v indickej kuchyni. Nie je pálivé a zároveň predstavuje nové chute.
ČO POTREBUJETE:
150ml hnedej šošovice
2 - 3 stredne veľké mrkvy
1 lyžicu ghee
2 veľké červené cibule
1 lyžička nastrúhaného cesnaku
1 lyžička nastrúhaného zázvoru
1 zelená chilli paprička
2 paradajky
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžičku mletého koriandru
100 ml kokosového mlieka
1/2 lyžičky garam masala
voda podľa potreby
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Túto zmes necháme vychládnuť. Vychládnutú dáme do mixéra, prilejeme trocha vody a vymixujeme na hustú omáčku. Túto omáčku vylejeme naspäť do hrnca.
Pridáme kurkumu, mletý koriander, premiešame.
Do omáčky dáme šošovicu (vodu, v ktorej bola namáčaná zlejeme preč), očistenú a na malé kúsky nakrájanú mrkvu a prilejeme pohár vody (alebo podľa potreby). Karí privedieme k varu a varíme, kým šošovica nezmäkne.
Potom pridáme kokosové mlieko, garam masala, soľ a prejdeme chvíľu varom.
Vriacu vodu môžete priliať podľa potreby počas varenia, ale dajte pozor, aby to nebolo príliš riedke.
Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať.