Po takmer mesačných prázdninách začnem niečím jednoduchým a rýchlym.
ČO POTREBUJETE:
olej (alebo ghee)
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
1 väčšia paradajka; nakrájaná nadrobno
4 veľké hrste mrazeného (alebo čerstvého) hrachu
1/3 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 plochá lyžička tandoori masala
1 lyžička sušenej mäty
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme olej (alebo ghee), pridáme tmavé horčičné semienko a necháme ho prasknúť. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a necháme cibuľu zosklovatieť.
Pridáme kurkumu a nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme, kým sa paradajka nerozpadáva.
Pridáme mrazený hrach, soľ, čili korenie a 5 minút prikryté dusíme na miernom ohni. Môžeme podliať trošičkou vody.
Nakoniec pridáme korenie tandoori masala, sušenú mätu a premiešame - prehrejeme a odstavíme z ohňa.
Podávame s plackami alebo ako prílohu ku karí a ryži.
🍅 🍅 🍅
Použila som kupovanú zmes Tandoori masala, ktorá obsahuje: mletý koriander, chilli korenie, rímsku rascu, klinčeky, cassia (neviem preložiť), drvený toor dal, sušený cesnak, soľ, čierne korenie, sušený zázvor, biely mak, kurkumu, badyán, muškátový oriešok, asafoetida, triphala and cassia leaf (cassia leaf alebo tej patta je ázijský bobkový list)