ČO POTREBUJETE:
1 hrnček ryže Basmati
voda na jej namáčanie
1 lyžica ghee
kúsok škorice
3 toboľky zeleného kardamómu
3 klinčeky
1 sušená červená chilli paprička
2 strúčiky cesnaku
1 menšia paradajka
1 mrkva
2 hrnčeky vody
soľ
mleté čierne korenie
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Hlinený hrniec na pol hodiny namočíme do vody. Ryžu prepláchneme a na 15 minút namočíme vo vode. Potom vodu scedíme.
Hrniec dáme na najslabší oheň a pomaly ho zohrievame, oheň postupne zvyšujeme. Pridáme ghee. Do ghee dáme škoricu, klinčeky, kardamóm a chilli papričku. Restujeme, aby koreniny zavoňali. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme rozvoňať.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme asi 5 minút pod pokrievkou, aby sa paradajka rozpadla. Ďalej pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu a 2 minúty restujeme.
Zeleninu zalejeme dvomi pohármi vody, pridáme soľ, mleté čierne korenie a kašmírske chilli korenie. Premiešame a vodu privedieme k varu. Keď sa voda začína variť, pridáme scedenú ryžu. Premiešame a znova privedieme vodu k varu. Oheň zmiernime a pulao varíme s mierne poodchýlenou pokrievkou, kým sa voda nevyparí.
Hotové pulao posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou.
Môžeme podávať s obľúbeným šalátom z čerstvej zeleniny, je to tiež jedlo vhodné do obedára.