ČO POTREBUJETE:
10ks baby kukuričiek
vodu na ich uvarenie
1/2 lyžičky mletej kurkumy
(na ich uvarenie)
soľ na ich uvarenie
1 lyžica oleja
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
1 stredne veľká červená cibuľa; pokrájaná na pásiky
2 lyžice bielej časti jarnej cibuľky
2 lyžičky sójovej omáčky
1 a 1/2 lyžice paradajkového pyré (môžete použiť rozmixované čerstvé paradajky)
1 lyžička citrónovej šťavy
1/2 lyžice nastrúhaného jaggery (palmový cukor)
100ml vody na podliatie
5 lyžíc vody + 1 plochá lyžica kukuričného škrobu
trocha mletého čierneho korenia
zelená časť jarnej cibuľky
AKO POSTUPOVAŤ:
Kukuričky dáme do vody, ktorú osolíme a pridáme štipku kurkumy. Dáme ich variť. Keď voda začne bublať, povaríme ich na stredne silnom ohni 10 minút. Potom ich scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V panvici zohrejeme olej. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu (alebo použite čerstvé suroviny, nastrúhané) a restujeme na miernom ohni asi pol minúty.
Potom pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a bielu časť jarnej cibuľky. Restujeme domäkka.
Ďalej pridáme sójovú omáčku, paradajkové pyré, citrónovú šťavu a jaggery. Premiešame a chvíľočku necháme prebublať.
Potom pridáme nakrájané baby kukuričky a dobre premiešame. Ďalej som už nesolila, pretože kukuričky sa varili v slanej vode a sójová omáčka je tiež slaná.
Kukuričky podlejeme 100ml vody a privedieme k varu.
Keď voda začne vrieť, oheň zmiernime a pridáme vodu, v ktorej sme rozmiešali kukuričný škrob. Ihneď dobre premiešame a povaríme pár minút. Občas premiešame.
Nakoniec dochutíme mletým čiernym korením.
Posypeme zelenou časťou jarnej cibuľky. Wok odstavíme z ohňa, zakryjeme a necháme 10 minút postáť.