ČO POTREBUJETE:
250g plodov Okra (ibištek jedlý)
olej
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
1/2 lyžičky urid dalu
1/3 lyžičky asafoetida
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička kašmírskeho chilli korenia
1 stredne veľká červená cibuľa
soľ
troška citrónovej šťavy
AKO POSTUPOVAŤ:
Okru umyjeme a dôkladne vysušíme čistou kuchynskou utierkou. Musí byť dobre vysušená preto, lebo pri krájaní púšťa šťavu ktorá, keď sa spojí s vodou je mazľavá a pokazí tak celé toto jedlo. Odkrojíme konce každého plodu a nakrájame okru na menšie kúsky. Počas krájania nôž niekoľkokrát utrieme do servítky. Nachystáme si aj cibuľu, nakrájame ju na pásiky.
Olej poriadne zohrejeme, pridáme horčičné semienka a urid dal, semienka necháme prasknúť a urid trocha zhnednúť.
Pridáme asafoetida, mletú kurkumu a chilli korenie a premiešame.
Pridáme cibuľu a okru, premiešame a necháme na miernejšom ohni opekať bez ďalšieho miešania, aby okra trocha zhnedla. Potom zľahka premiešame a znova necháme opekať, až kým okra nie je hotová. Celá jej tepelná úprava je asi 15min. Nepodlievame vodou, nezakrývame a nesolíme.
Keď je okra opečená, oheň vypneme, okru osolíme, pokvapkáme trocha citrónovou šťavou a premiešame.
Podávame ju k strukovinovému karí a dusenej ryži alebo s plackami (najlepšie Chapati).