ČO POTREBUJETE:
200ml Toor dal
asi 800ml vody
1 lyžica ghí
1/2 lyžičky horčičného semienka
niekoľko karí lístkov
niekoľko ružičiek karfiola; rozrobené na malé kúsky
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho čili korenia
1 paradajka; pokrájaná nadrobno
soľ
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Toor dal prepláchneme pod tečúcou vodou a dáme do hrnca. Zalejeme ho 800ml vody a dáme variť. Varíme na miernom ohni domäkka.
Ďalej pridáme kúsky karfiola a na silnom ohni opečieme dohnedkava. Oheň zmiernime, pridáme kurkumu, čili korenie, nakrájanú paradajku a premiešame.
Karfiol troška podlejeme a v zakrytom hrnci dusíme domäkka.
Keď je karfiol mäkký, prelejeme k nemu uvarený toor dal, solíme, prejdeme varom a odstavíme z ohňa. Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať.
Podávame s dusenou ryžou.